Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

5ος στον πρώτο αγώνα του 3ου γύρου του πρωταθλήματαος Formula BMW Europe ο Κατσίνης

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιώργος Κατσίνης στον πρώτο αγώνα του 3ου γύρου του Formula BMW Europe στους δρόμους της Valencia τερματίζοντας 5ος.

Με τρεις εντυπωσιακές προσπεράσεις άφησε ο Γιώργος Κατσίνης το στίγμα του στον αγώνα του Σαββάτου στη Valencia. Ο οδηγός της Fortec Motorsport εκκίνησε από την 8η θέση του grid όμως ήδη από την πρώτη στροφή έδειξε τις προθέσεις του ξεπερνώντας τον Γάλλο Come Ledogar. Χωρίς να χάσει ούτε στιγμή ο Κατσίνης έβαλε στο στόχαστρο του τον Carlos Sainz Jr και πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος έκανε την επίθεσή του στην φουρκέτα με ένα οριακό φρενάρισμα που του χάρισε την 6η θέση. Ο 18χρονος συμπατριώτης μας κάλυψε αμέσως τη διαφορά που τον χώριζε από την μάχη της 4ης θέσης ανάμεσα στους Facu Regalia και Robin Frijns σχηματίζοντας ένα τρενάκι που γύριζε μαζί μέχρι τον 4ο γύρο. Εκεί ο Frijns κατόρθωσε να περάσει τον Regalia που αντιμετώπιζε ήδη πρόβλημα με τα ελαστικά του και είχε κόψει ρυθμό.

Παρόλα αυτά ο Αργεντινός της Eifelland αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τον Κατσίνη αφού αμύνθηκε με λύσσα αφήνοντας τον Frijns να ξεφύγει και να κυνηγήσει τον 3ο Javier Tarancon. Ο Κατσίνης δε σταμάτησε να πιέζει και τελικά η προσπάθεια του ανταμείφθηκε ένα γύρο πριν την καρό σημαία με ένα εκπληκτικό προσπέρασμα που του χάρισε την 5η θέση. Μάλιστα στον τελευταίο γύρο το μονοθέσιο με την γαλανόλευκη παρά τα φθαρμένα ελαστικά κινήθηκε σε ρυθμό καλύτερο από αυτό των πρωτοπόρων γεμίζοντας τον οδηγό του με αυτοπεποίθηση ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης που θα διεξαχθεί στις 9:30 το πρωί της Κυριακής. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο poleman Jack Harvey ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν το δίδυμο της DAMS ο Μαλαισιανός Fahmi Ilyas και ο Ισπανός Javier Tarancon.

Την προσπάθεια του Γιώργου Κατσίνη στηρίζουν η βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών Λουξ, η Aldom building automation and aluminium systems και το ms|free.gr.

Αυτό είναι και το επίσημο δελτιό τύπου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου