Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

8ος στα προκριματικά ο Κατσίνης!!

Τον εφιάλτη που έζησε στον προηγούμενο γύρο στο Zandvoort έβαλε πίσω του ο Γιώργος Κατσίνης ξεκινώντας θετικά τις υποχρεώσεις του στους δρόμους της Valencia.
Ο 3ος γύρος του φετινού πρωταθλήματος Formula BMW Europe έφερε τους νεαρούς πίσω σε ρυθμούς Formula 1, έτσι το πρόγραμμα της Παρασκευής περιελάμβανε όπως συνήθως τα 25λεπτα των ελεύθερων και των κατατακτήριων δοκιμών. Στην πρωινή περίοδο ο Κατσίνης σημείωσε τον 6ο χρόνο δείχνοντας να μην έχει χάσει καθόλου την αυτοπεποίθηση του από τη διπλή εγκατάλειψη τρεις εβδομάδες πριν στην Ολλανδία. Ο συμπατριώτης μας ξεκίνησε ακόμη πιο δυνατά στα μεσημεριανά χρονομετρημένα κρατώντας την pole position στο πρώτο μισό της περιόδου έχοντας σημειώσει τον καλύτερο χρόνο με το πρώτο σετ ελαστικών. Όμως με την πίστα να γίνεται πιο γρήγορη γύρο με τον γύρο τα τελευταία λεπτά της περιόδου όπου οι νεαροί άσσοι φόρεσαν το δεύτερο σετ τους αποδείχθηκαν καθοριστικοί.
Εκεί ο Κατσίνης βελτίωσε μεν τον χρόνο του κατά δυο δέκατα, όμως ένα λάθος στην έξοδο της στροφής που ακολουθεί την εντυπωσιακή γέφυρα της πίστας στοίχισε τρία δέκατα και τον καταδίκασε στην 8η θέση της κατάταξης. Χαρακτηριστικό του απίστευτου συναγωνισμού του πρωταθλήματος είναι ότι η πρώτη οκτάδα των χρόνων στριμώχτηκε μόλις σε μισό δευτερόλεπτο και όλα αυτά σε ένα γύρο που στη Valencia ολοκληρώνεται σε δυο λεπτά και δεκαπέντε δευτερόλεπτα. Στο grid του αγώνα της Κυριακής που καταρτίζεται με βάση τον δεύτερο ταχύτερο γύρο κάθε οδηγού ο Κατσίνης θα στηθεί μια θέση πιο μπροστά αφού οι επιδόσεις του ήταν πιο σταθερές από αυτές του rookie Sainz Jr με τον οποίο μοιράζεται την τέταρτη σειρά. Την διπλή pole κατέκτησε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jack Harvey επιβεβαιώνοντας την καταπληκτική του φόρμα.

Οι αγώνες του 3ου γύρου του Formula BMW Europe είναι προγραμματισμένοι το Σάββατο στις 10:45 και την Κυριακή στις 9:30. Την προσπάθεια του Γιώργου Κατσίνη στηρίζουν η βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών Λουξ, η Aldom building automation and aluminium systems και το ms|free.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου